When cooking becomes an obsession…

Фестиваль Марді Гра 2020

23 лютого 2020 р.

Фестиваль Марді Гра 2020 - 1

Поки ми лише починаємо святкувати Масниці, католицький світ вже готується до завершення святкових карнавалів, що передують Великому посту, який почнеться вже у середу 26 лютого. Та це завершення традиційно є дуже гучним! У вівторок напередодні Попільної середи у багатьох країнах проходять фестивалі Марді Гра, що у перекладі з французької означає «жирний вівторок» - останній день, коли можна їсти скоромну їжу. Та найгучніше і найцікавіше цей фестиваль проходить у Новому Орлеані, що у США. Традиції Марді Гра сягають корінням язичницьких часів, і проводилися з метою провести Зиму і зустріти Весну. З дохристиянських часів походить і традиція обирати Короля і Королеву свята, які були прообразами Отця і Матері, та спалення лялькових тотемів. Всі традиції прекрасно збереглися по сьогодні, а сам фестиваль став настільки популярним, що на нього щороку збираються тисячі шанувальників з усього світу.

До старовинних традицій святкування Марді Гра додалися і сучасні. На карнавал готують величезні, багато прикрашені платформи , які очолює найбільша платформа з Королем та Королевою свята, котрі під заклики юрби «Скиньте нам що-небудь!» розкидають різні дрібнички, монети та барвисті намиста. Та хто б колись міг подумати, що дівчата та жінки масово задиратимуть кофтинки, щоб отримати ці дешеві пластикові намиста, які вже стали справжнім символом Марді Гра у Новому Орлеані?!

Окрім карнавалу Фестиваль славиться і виступами джазових гуртів та дуже смачною кухнею. Оскільки це Жирний вівторок, то найпопулярнішою їжею є різноманітні пампухи-беньє, булочки з кремом, пиріжки та млинці. Та головним смаколиком свята є король-торт – у вигляді кільця з різноманітними начинками, покритий зверху глазуррю і кольоровою посипкою, що символізує барвисті кольори Марді Гра. А головною родзинкою король-торта є захована маленька лялька, і щасливчик, якому вона дістанеться, має купити наступний торт.

Та яким би веселим та шаленим Марді Гра не був, за традицією свято має завершитися рівно о 12годині ночі, коли піст вступає у силу. До цієї традиції є цікава легенда про те, що гуляк, які забарилися, перестріне нечиста сила. Та нам з Вами боятися нічого, адже свята у нас саме у розпалі. А коли захочеться і собі відчути дух Марді Гра, приготуйте пампухи-беньє, увімкніть запальні джазові мелодії та придбайте кілька кольорових намист. І все - можна святкувати!

Рецепт новоорлеанських беньє шукайте на сайті Picante Cooking: https://picantecooking.com/ua/recipes/inshi-deserti/kreolski-benie-beignets/ Смачного та шаленого Вам свята!

Зараз сезон
Особистий кабінет

Тут Ви можете створити свій особистий профіль для зберігання улюблених рецептів та замовлень в інтернет-магазині.

ПРО МЕНЕ. FAQ.

Вітаю Вас!   
Мене звати Вікторія Попін. Щаслива дружина і мати, за професією юрист міжнародного права, а в душі кулінар-любитель і гурме. І це мій кулінарний сайт.   
Здійсніть кулінарну подорож зі мною! Сміливо залишайте коментарі, Ваші зауваження та запитання. З радістю відповім Всім!

Контакти.

Читати про мене >

24 жовтня 2023 р.
24 жовтня 2022 р.